ImportanteInsiderReportajeImportanteReportaje

Au promis multe, dar lucrurile tot neschimbate au rămas

By septembrie 2, 2020One Comment

În iunie, Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat deschiderea primului internat cu profil de fotbal la Ocnița. S-a planificat înființarea instituției pe baza liceului teoretic „Mihail Sadoveanu”. Șeful statului Igor Dodon și președintele Federației specializate Leonid Oleinicenco au fost prezenți la ceremonia de la Ocnița unde a fost anunțat acest proiect.

foto – FMF

După cum s-a menționat, școala își va deschide ușile pentru tinerii fotbaliști în septembrie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Cu toții am așteptat cu nerăbdare 1 septembrie ca să ne bucurăm de implementarea acestui proiect grandios pentru nordul Moldovei, dar, din păcate, lucrurile nu s-au mișcat din loc.

foto – FMF

Pentru a clarifica situația, am luat legătura cu unul dintre locuitorii din regiune care a fost prezent la ceremonie și care ar fi trebuit să participe direct la crearea internatului. Acesta a fost de acord să vorbească despre realitățile triste ale proiectului.

Despre terenuri.


„Există două peluze alături de liceu: un teren natural și unul artificial de mini-fotbal, cu un covor de iarbă care a fost plasat încă din primele generații. Nu s-au făcut niciun fel de lucrări de udare a terenului. Au aruncat furtunul pe teren și cu asta basta. Apa curge de la sine. Aceasta este o bătaie de joc! Accesul la noul teren artificial de mini-fotbal în general este complet blocat. Nimeni nu a jucat acolo toată vara”.

Despre copii.


„Nimeni nu a făcut nicio preselecție pentru copii. Nu au existat anunțuri despre începutul preselecției la televizor, radio sau prin presă. Părinții copiilor nici nu au auzit de așa ceva. Chiar dacă s-ar forma grupuri de copii, cine i-ar învăța elementele de bază ale fotbalului? Nici despre recrutarea antrenorilor pentru copii nu s-a auzit nimic.”

Despre esența proiectului în sine.


„În afară de Ocnița, Bălți sau Edineț ar fi putut deveni baza pentru un internat de fotbal. Ocnița este un oraș fără fotbal. Avem foarte puțini copii în raion, iar în oraș încă și mai puțini. Oamenii au venit, au făcut poze, au promis și au plecat. Nimeni din oraș nu știa că va exista un internat de fotbal. Lumea vorbește că Federația și-a îndreptat deja atenția asupra unui stadion de fotbal pe plajă din Chișinău. Cineva beneficiază pur și simplu de astfel de evenimente, datorită cărora își creează o imagine. Dar, de fapt, totul este un balon de săpun!” 

Concluzii:


Încă o dată, am fost martorii unor promisiuni goale, s-a prezentat totul frumos, dar proiectul nu a fost implementat în termenul promis (nu se știe dacă va fi în general implementat). La urma urmei, mai devreme sau mai târziu, suporterii fotbalului și cetățenii obișnuiți ai țării noastre vor afla adevărul. Este de două ori mai jignitor deoarece în acest spectacol au fost implicați copiii. Cu siguranță, mulți copii talentați din nordul Moldovei s-au văzut deja ca parte a procesului fotbalistic în condiții bune. Cine va fi responsabil pentru visele neîmplinite ale acestor copii? Păcat că astfel de evenimente pompoase sunt însoțite de promisiuni goale.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ura rosie
Ura rosie
2 years ago

Federația socialista de fotbal.
Sa dam jos pe ambii ! Si Dodon si drugu lui Oleinicenco!