ImportanteRecenteȘtiriRecenteImportantePersonalitățiȘtiri

Scandalosul congres FMF

By ianuarie 22, 2021ianuarie 26th, 2021Niciun comentariu

A avut loc unul dintre cele mai scandaloase și rușinoase Congrese, în timpul căruia a fost ales președintele Federației Moldovenești de Fotbal.

De dimineață devreme în fața Arenei de Futsal din Ciorescu, s-a adunat echipa candidatului la președinția FMF, Radu Rebeja. De asemenea, acestora li s-au alăturat și un grup de fani, precum și activiști ai societății civile. Majoritatea membrilor afiliați au avut o surpriză: au fost huiduiți la intrarea în clădire.

Președintele „Speranței” Nisporeni, Petru Efros, precum și fundașul și unul dintre liderii „Sfîntului Gheorghe” Suruceni, Petru Ojog, care este suspectat de organizarea meciurilor trucate în Moldova, au primit critici dure.

Efros a fost numit trădător, iar Ojog a ascultat părerea lui Veniamin Sosnovschi și Ivan Testemițanu, despre lucrurile care nu ar trebui făcute în sport. Activiștii civili au strigat AUE și OPG față de comportamentul rușinos al oamenilor în uniforme speciale, sugerând acțiunile lor ilegale, așa cum se obișnuia în anii ’90.

Liderii FMF au asigurat prezența unui număr mare de ofițeri de poliție care au stat de pază pe tot parcursul Congresului. Timp de aproximativ o oră, lui Radu Rebeja nu i s-a permis accesul în Futsal Arena, folosindu-se diverse motive care nu aveau temei legal. Pe ordinea de zi se afla un punct care nu îi permitea lui Rebeja să participe la alegeri, dar avocatul Ion Poalelungi a promis că fostul căpitan al echipei naționale “va fi căutat dacă Congresul va decide să i se permită să participe la alegeri”. Așa că Rebeja a fost nevoit să aștepte în frig.

În cele din urmă, acesta a reușit să intre în clădire, dar în calitate de membru al Parlamentului RM și însoțit de gărzile federației. De la academia sa, tot cu mare dificultate, l-au lăsat pe Serghei Chiseleov, care a cerut cuvântul de 10 ori la Congres, dar așa și nu i s-a permis să vorbească.

S-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Nu vom scrie despre rezultatele alegerilor, pentru că nu are rost să facem publicitate pentru cei care trag fotbalul moldovenesc în jos. Reamintim încă o dată că majoritatea covârșitoare a membrilor afiliați nu acceptă actuala conducere a FMF, dar au fost obligați să voteze pentru singurul candidat, temându-se de ulterioarele presiuni severe. Este păcat că oamenii nu se gândesc la ziua de mâine și la rezultatele pozitive care nu vor fi posibile sub conducerea aleasă. Vor trece încă patru ani, alte sute de terenuri de minifotbal cu gazon artificial vor fi instalate în Moldova, vom retrăi pe stadion sau în fața la televizorului, iar cineva va zâmbi și va scrie premii jucătorilor de fotbal pentru înfrângeri.

Rușine!

P.S. E prea devreme ca cineva să se bucure. Nemulțumirea și furia comunității fotbalistice sunt în creștere! Acest proces nu mai poate fi oprit. Lupta abia începe, chiar și în instanțe.

Фото: FMF

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile