ImportantePersonalitățiRecenteȘtiriRecenteImportantePersonalitățiȘtiri

Mihai Moisei: «Federația este condusă de oameni care nu cunosc fotbalul»

By noiembrie 14, 2020Niciun comentariu

Continuă tensiuni în fotbalul feminin! După ce am scris despre situația incertă în asociație și despre fondarea noii organizații, care este controlată de FMF, managerul clubului “Noroc” Nimoreni, Mihai Moisei, a oferit un interviu incendiar. Conducătorul a povestit despre interesele ascunse și despre faptul că noua asociație a fost creată doar pentru a vota la alegerile președintelui federației.

De mai mulți ani Moisei investește proprii bani în fotbalul feminin, fără să aibă vreun profit. Cu el în fruntea clubului, “Noroc” a cucerit titluri de campioană și cupe națioanle, dar și a jucat în Liga Campionilor. Din păcate în Moldova, opinia acestor oameni nu este luată în seamă.

Dumneavoastră ca o persoană implicată în fotbalul feminin sau mai corect ca unul din fondatorii Asociației de fotbal feminin, cum comentati situația creată în fotbalul feminin și apariția unei Ligi a fotbalului feminin care a fost recent înregistrată și imediat afiliată la FMF?

– Nu am fost deloc surprins de decizia FMF de a crea o ligă, dar mai corect aceasta este o asociație a presupuselor cluburi din Divizia Națională cărora li s-a promis construcția terenurilor și o sumă de bani, dacă trec de partea lor. Inițial Ivan Coroliuc, președintele clubului Belceanca, a venit cu inițiativa de a reanima Asociația Moldovenească de Fotbal Feminin și l-a propus pe Oleg Volosin pentru funcția de președinte, ca mai apoi să se retragă în favoarea FMF, deoarece ca i s-a propus bani la construcția stadionului.

Aici era clar ca FMF începe un joc murdar. În 15 ani de când sunt în fotbalul feminin, am trecut prin tot felul de situații. Sunt un om de afaceri, dar iubesc și investesc foarte multe resurse și timp în fotbalul feminin. Personal nu-l cunosc pe Leonid Oleinicenco, însă cred că și el nu mă cunoaște, deoarece de când este în funcția dată nu a venit niciodată să discute cu reprezentanții fotbalului feminin. Acest subiect nu îl interesează, dar să facă o asociație capcană din primul an, asta îl interesa foarte tare!

Pentru mine este un semn de întrebare foarte mare aceasta Asociație Liga de Fotbal Feminin, deoarece a fost creată de FMF fără să fim puși la curent sau măcar informați.  De aceasta s-a ocupat Ruslan Plopa, cumătrul domnului Oleinicenco, care de anul acesta este coordonator de competiții la fotbal feminin.

Cred că este clar cum a ajuns aici! De ce a fost ascunsă această informație de mine? De ce până ziua de astăzi nu s-a făcut nici o ședință ca măcar să fim anunțați că există o asemenea asociație? Cine este conducatorul ei? Care este statutul, cu ce se ocupă? Atunci când am dat confirmare pentru Campionatul Național, nu se vorbea nimic de ligă. Odată cu începerea meciurilor a apărut și ea!

Portalul nostru a scris de implicarea Federației de Fotbal în Congresul Asociației de fotbal feminin, care a fost rolul domnului Ruslan Plopa care a fost instalat de FMF în fruntea noii asociații, dar și altor persoane rugate de Leonid Oleinicenco să se prezinte la Adunarea generala. Ce legătură are Ruslan Plopa cu fotbalul feminin ?

-Eu am fost prezent la Adunarea Generală a Asociației Moldovenești de Fotbal Feminin. FMF a fost anunțată prin scrisoare oficială și chiar a fost invitat domnul Oleinicenco.  La adunare, în cadrul căreia trebuia să fie reales în funcția de președinte Oleg Voloșin, ne-am pomenit că în acea zi FMF l-a înaintat pe candidatul Ruslan Plopa. Cu el au venit Serghei Butelschii, Ruslan Berzoi, Anatolie Teslev, Iurie Purice și alții.

Ei au încercat să blocheze această adunare, s-a făcut un mare haos. De patru ori am sunat și m-am programat pentru o întâlnire cu directorul tehnic al FMF, domnul Serghei Butelschii ca să fac cunoștință, să vorbesc despre fotbalul feminin. În momentul în care ajungeam la ușa biroului de la stadionul «Zimbru», de fiecare dată se invocau motive de amânare, deoarece dumnealui nu avea timp. Într-adevar pot să confirm ca Serghei Butelschii a venit la adunarea generală a asociației și, din cauză că nu putea să-și confirme funcția, nu a fost lăsat să participe.

Culmea este că Butelschii a venit în short. Până la urmă, toți cei care au venit de la FMF au înțeles că totul este legal și că oamenii s-au săturat de povești și minciuni. Ei s-au ridicat și au plecat. A rămas doar Ruslan Plopa, candidatura căruia nu a fost susținută de niciun membru.

Președintele ales Oleg Voloșin a vorbit despre încălcările care au avut loc în 2011 și care au adus la refuzul de înregistrare a domnului Pleșca la Ministerul Justiției ca Președinte al Asociației de fotbal feminin. În aceste condiții cum domnul Pleșca a participat și a votat la toate Congresele FMF în perioada 2012-2019? Și în ce mod a primit surse financiare din partea federației pentru activitatea asociației obștești?

– Doar organele de drept și documentele pot să demonstreze ce s-a întâmplat cu această asociație și de ce atâta timp am fost mințiți precum președintele este Valeriu Pleșca. Am simțit ca am fost trași pe sfoară atunci, când am văzut deciziile prin care a fost demis Roman Perciun și în locul lui a fost instalat în funcție Valeriu Pleșca. Este o mare întrebare cum și în calitate de cine Pleșca a participat și a votat deciziile la Congresele FMF. Când l-am sunat anul trecut pe Plesca ca să întreb ce-i cu soarta noastră, el mi-a răspuns că nu mai activează și ca toate actele le-a transmis la FMF, și aici e monopol.

Consider că și noua asociație are același scop: scheme murdare și jocuri numai nu fotbal. De ce se blochează activitatea la AMFF? Deoarece nu se dorește transparență, fotbal și dezvoltare, de aceea a fost creată asociație de buzunar, condusă de oameni, care nu au nimic comun cu fotbal.  

Cum vedeți viitorul fotbalului feminin în situația în care FMF blochează activitatea asociației de peste 10 ani și artificial își crează una nouă în frunte cu Ruslan Plopa care este angajat și salarizat de FMF?

– Una vreau să vă zic. Atâta timp, cât la FMF va exista cumatrism, copiii angajaților vor avea funcții acolo, atâta timp, cât federația va fi condusă de persoane care nu cunosc fotbalul, vom avea ceea ce avem. Eu nu plec din fotbal, dar mă doare. Am crescut multe jucătoare care în prezent evoluează în afara țării și reprezintă echipa națională, iar apoi vine un Ruslan Plopa care face intrigi și ne dezbină în 2 tabere, parcă FMF este o companie privată. Trebuie să ne unim și să punem punct odată. Poate e timpul să jucăm fotbal, dacă încă mai putem?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile