Importante

???În anul în care Moldova a pierdut în aproape toate meciurile, pentru Gala Laureaților au fost cheltuiți 300 de mii de lei

By august 26, 2020august 27th, 2020Niciun comentariu

Cu alte cuvinte, acest lucru presupune câte 10 mii de lei pentru fiecare oaspete.

Trist și amuzant în același timp.

Anul 2019 s-a dovedit a fi unul dezastruos pentru fotbalul din Moldova. Și întrucât fotbalul din orice țară este judecat în primul rând după echipa națională (și nu după echipa de fotbal de plajă), după performanțele cluburilor în competițiile europene și în campionatul intern, vom acorda în primul rând atenție acestor direcții.

Așadar, în 2019, naționala Moldovei a jucat 10 meciuri în Ciclul de calificare pentru EURO 2020. Din păcate, rezultatele nu au fost îmbucurătoare:
• 10 meciuri
• 1 victorie
• 9 înfrângeri
• 26 goluri ratate
• 4 goluri marcate
• Total puncte – 3
• Loc în clasament – 6 (ultimul)

În competiția europeană:
Europa League
• “Milsami”, “Petrocub”, “Speranța” au fost eliminate în prima rundă de calificare a turneului.

Liga Campionilor
• “Sheriff” l-a învins pe albanezul “Partizan”, dar a pierdut în fața suedezului “AIK”.

Campionatul Moldovei în DN:
• “Sheriff” câștigă fără rezistență, cu 17 puncte înaintea rivalului său “Sfîntul Gheorghe”. “Codru”, care a ocupat ultimul loc, are doar 5 puncte acumulate. Cu toate acestea, echipa nu a zburat nicăieri.

Iar în noiembrie, FMF a găzduit Gala Laureaților într-un nou format.

Suntem de acord că aceasta arăta mai modern decât în ​​anii precedenți, dar într-o singură seară, cheltuielile pentru eveniment, într-un an foarte slab în ceea ce privește rezultatele în fotbal, s-au ridicat la 1 300 000 lei.

Și se pare că acest lucru nu este cel mai strașnic.

La Gală au participat aproximativ 130 de persoane. Un calcul simplu arată că cheltuielile pentru un oaspete au fost de aproximativ 10 mii de lei (!!!).

Și asta în ciuda faptului că, datorită schimbării formatului evenimentului, veteranii fotbalului moldovenesc nu au fost practic invitați la Gala Laureaților. Mai mult ca atât, mulți oameni de fotbal celebri care și-au dedicat întreaga viață fotbalului nu au primit nici ei invitații, iar din partea membrilor afiliați a fost invitat câte un singur reprezentant.

Расходы на проведение Галы Лауреатов за 2019 год

Cheltuielile pentru Gala Laureaților din 2019.
Pentru comparație.

În 2018, Gala Laureaților a avut loc în formatul vechi la Teatrul de Operă și Balet, și nu 130 de persoane, ci aproximativ 1000 de persoane au participat la eveniment. În același timp, în ciuda unui număr mult mai mare de oameni, cheltuielile în 2018 au fost mai mici cu … 200 de mii de lei față de de 2019. Suma totală, conform raportului financiar 2018, s-a ridicat la 1 139 000 lei. Un alt calcul simplu arată că suma cheltuielilor pentru o persoană a fost de aproximativ 1139 de lei. Adică, de aproximativ 8 ori mai puțin (!!!) decât în ​​2019.

Paradoxul este că în anii anteriori organizatorii Galei Laureaților:
– Cheltuiau (mult) mai puțin
– Invitatau (mult) mai mulți oaspeți

Este greu de explicat acest lucru.

Cheltuielile pentru Gala Galaților Laureaților din 2018.
În același timp, comparațiile cheltuielilor pentru alte direcții în 2019, pe fonul unei „sărbători pe vreme de ciumă”, ridică multiple întrebări.

Расходы на проведение Галы Лауреатов за 2018 год

Prin urmare, în 2019, din resursele financiare pentru doar unele dintre programele UEFA (în acest document, este indicată suma totală de 15 milioane 323 mii 711 lei) s-au cheltuit următorii bani pentru:
• Campionate interne (băieți) – 857 107 lei.
• Campionate interne (fete) – 856 960 lei.
• Instruirea arbitrilor – 211 862 lei.
• Lucrări de integritate – 812 800 lei.
• Toate aceste sume luate împreună fac mai puțin decât cheltuielile pentru o Gală a Laureaților.

Comparațiile cu cheltuielile din 2018 sunt și ele uluitoare:
De exemplu, pentru tot anul înainte de anul trecut – adică 2018, s-a cheltuit la fel de mult pentru nevoile echipei naționale de fotbal feminin din Moldova ca într-o seară la Gala Laureaților ’19: 1 345 300 lei.

Iar pe toate echipele de tineret din țară (vârsta U-13 – U-19) s-au cheltuit 3 595 000 lei. Apropo, vorbim despre 13 echipe naționale. Adică, cheltuielile pentru toate cele 13 echipe nu au depășit semnificativ cheltuielile pentru Gala Laureaților.

Lista este lungă și poate continua.

Evenimentul în sine a devenit pentru mulți un eveniment cu numeroase semne de întrebare. Așadar, puțini oameni au înțeles după ce criterii au fost selectați laureații.

Respectăm foarte mult toți participanții la campionatul intern, dar:

• Premiul pentru cel mai bun antrenor al Moldovei, Serghei Cebotari, a fost acordat de secretarul general al FMF, Nicolae Cebotari. Serghei Chebotari este un antrenor bun, dar acordarea premiului de către tatăl său este o abordare greșită și creează dubii referitor la autenticitatea alegerii.

• Situația este aceeași cu Nicolae Cebotari Jr. Acesta este un portar progresist, dar faptul că tatăl său i-a acordat premiul a provocat uimire și semne de întrebare în sală.

• “Sfîntul Gheorghe” a fost desemnată cea mai bună echipă a anului (bine, să presupunem ca s-a uitat despre echipa de futsal a Moldovei care a ajuns în runda principala a Cupei Mondiale pe primul loc), echipă în care joacă Nicolae Cebotari și care este antrenată de Serghei Cebotari. Iar premiul a fost acordat din nou de către secretarul general al FMF – Nicolae Cebotari.

Se creează o singură concluzie: oricât de buni nu ar fi laureații, după astfel de cazuri încrederea în fotbalul moldovenesc va scădea și mai mult.

Și cel mai important lucru:

Comunitatea de fotbal a țării are o mare nedumerire: cum este posibil, având în vedere situația financiară dificilă din fotbalul moldovenesc, să se cheltuie 1 300 000 lei pentru o singură seară doar pentru 130 de persoane?

Și, desigur, nimeni nu a văzut lista cheltuielilor pentru organizarea evenimentului.

Ca de obicei, haos total.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile