ȘtiriȘtiri

Valeri Gazzaev: “Fotbalul ar trebui dezvoltat de specialiști precum Radu Rebeja și Serghei Dadu”

By ianuarie 19, 2021ianuarie 21st, 2021Niciun comentariu

Faimosul antrenor rus, Valeri Gazzaev, și-a exprimat opinia cu privire la viitoarele alegeri pentru președinția Federației Moldovenești de Fotbal. Potrivit specialistului, sub a cărui conducere CSKA Moscova a câștigat 10 trofee (inclusiv Cupa UEFA), echipa lui Radu Rebeja merită să fie la conducerea FMF.

– Îi cunosc atât pe Radu Rebeja, cât și pe Serghei Dadu, care au jucat la mine în CSKA. Fără îndoială, aceștia sunt profesioniști care își dovedesc valoarea. Susțin intenția lor! Băieții au trecut printr-o școală foarte bună. Erau fotbaliști de clasă înaltă. Pot să le dau doar cea mai pozitivă evaluare. Nu pot decât să le urez succes. Cred că fotbalul moldovenesc va avea doar de beneficiat dacă acești oameni vor ajunge la putere.

– Mai devreme, mulți fotbaliști moldoveni au jucat în campionatul Rusiei, dar cu timpul, numărul jucătorilor noștri a scăzut semnificativ. Care credeți că este motivul?

– Cred că generația Rebeja și Dadu au reușit să apuce pregătirea școlii sovietice. Nivelul fotbalului a fost complet diferit când “Nistru” Chișinău a jucat în campionatul sovietic. Și acum ne mai amintim de Igor Dobrovolsky și de mulți alții.

Cel mai probabil, acum campionatul național nu este unul dintre cele mai puternice din Europa. Aceasta înseamnă că doar câțiva intră într-un campionat atât de puternic ca în Rusia. Totul depinde de nivelul ligii naționale. Dacă campionatul local este la un nivel bun, atunci echipa națională este și ea puternică. Permiteți-mi să vă dau un exemplu. În 2005, CSKA a câștigat Cupa UEFA, iar după 3 ani succesul nostru a fost repetat de “Zenit”. În 2008, echipa rusă a câștigat medalia de bronz la Campionatul European. Totul este interconectat.

În primul rând, este necesar să se ridice nivelul campionatului național. Aceste chestiuni ar trebui tratate de federație, care este direct responsabilă de rezultatele echipelor naționale și de dezvoltarea fotbalului din țară. Dacă nu există rezultate mult timp, atunci federația face ceva greșit. Conducătorii de fotbal trebuie să colaboreze cu canalele de televiziune pentru a vinde drepturi de difuzare. Acesta este doar o mică componentă care poate aduce bani în fotbal. Dezvoltarea fotbalului este un întreg complex de sarcini care trebuie rezolvate de specialiști competenți.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile