PersonalitățiRecenteRecenteImportantePersonalitățiȘtiri

Teatrul absurdului în care este greu de crezut

By ianuarie 4, 2021ianuarie 8th, 2021Niciun comentariu

Pe măsură ce se apropie data alegerilor prezidențiale în cadrul Federației Moldovenești de Fotbal (22 ianuarie), numărul materialelor de laudă despre actualul lider, Leonid Oleinicenco, crește. Jurnaliștii federației înregistrează și publică în mod activ interviuri cu susținătorii bărbatului care a lucrat drept contabil mult timp înainte de a ocupa locul președintelui FMF.

Se poate de spus și scris orice vrei. La urma urmei, trăim într-o societate democratică. Principalul lucru este să înțelegem dacă există bun simț în cuvintele oamenilor sau dacă predomină totuși aberațiile.

Deci. În ultima zi a anului 2020, pe site-ul oficial www.fmf.md a apărut un interviu cu fostul fotbalist, Marin Spînu. Apropo, acesta este angajat al federației și este membru al Comitetului de Disciplină de mulți ani.

În interviul său, Spînu l-a susținut deschis pe Oleinicenco și a rostit o frază care a șocat orice persoană adecvată care înțelege fotbalul.

“Am făcut cunoștință cu Strategia FMF 2020/2024 și am realizat că accentul va fi pus pe copii. Merită să începem de la acest punct și este mult de lucru. Trebuie să deschidem cât mai multe academii de fotbal în anii următori. Atunci vom avea rezultate. Din păcate, actualele școli de fotbal fac bani, nu joacă fotbal. Federația nu este de vină pentru lipsa de rezultate ale echipei naționale. Vina o poartă școlile de fotbal care nu corespund nivelului”.

Poate că acesta este un fel de glumă stupidă sau cei care au făcut interviul au uitat pur și simplu să scoată această frază din interviu?

Cum adică federația nu este responsabilă pentru rezultatele echipei naționale? Cine, de fapt, îl numește pe antrenorul principal și alege vectorul de dezvoltare timp de câțiva ani? Chiar este vina antrenorilor de copii, ale căror salarii variază între 5 și 7 mii de lei? Desigur că nu. Rezultatele echipei naționale reflectă nivelul de muncă al federației și tot ce se întâmplă în fotbal. În ceea ce privește școlile pentru copii, acestea au nevoie de sprijin regulat din partea federației. Oare FMF a sprijinit pe deplin școlile pentru copii în timpul pandemiei? Iar pentru aceasta, apropo, FIFA și UEFA au alocat un milion și jumătate de euro.

Trebuie remarcat faptul că federația noastră nu și-a asumat niciodată responsabilitatea pentru rezultatele dezastruoase ale echipelor de diferite vârste. Au pus vina pe umerii altor oameni.

Fără îndoială, după o acuzație atât de flagrantă și nefondată, antrenorii școlilor pentru copii s-au simțit jigniți.

Pentru cei care nu știu încă, soția lui Marin Spînu, Natalia, a condus o afacere comună cu partenera de viață lui Pavel Cebanu, Olga Latii. Acestea nu sunt invențiile noastre, ci doar un extras dintr-o investigație de profil realizată de „Ziarul de Gardă”.

Materialul poate fi găsit aici:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile