ImportantePersonalitățiImportantePersonalități

Procesul de mâncare direct cu mâinile, elefanții și ambițiile mari față de competițiile europene. Cine este el, noul atacant din “Dinamo-Auto”?

By august 19, 2020Niciun comentariu

Petru Leucă este un nou venit la “Dinamo-Auto” Tiraspol. Fostul atacant al echipei naționale de tineret a Moldovei a consolidat „automobiliștii” înainte de debutul lor în Europa League împotriva „Ventspils” din Letonia. În timpul carierei sale, fotbalistul în vârstă de 30 de ani a reușit să joace în mai multe țări: Ucraina, Lituania, Kuweit, Grecia, Oman, Italia. Recent, el a jucat … în India pentru FC “TRAU”. În interviul său pentru www.scor.md, Leucă a vorbit despre aflarea sa în această țară și și-a împărtășit gândurile asupra cooperării ulterioare cu mentorul echipei dinamoviste, Igor Dobrovolski.

– Petru, cum ai ajuns la “Dinamo-Auto”?
– Recent am jucat în Asia. Din cauza coronavirusului, campionatul indian a fost oprit, iar granițele au fost închise din martie. Până la urmă, am decis să mă întorc acasă. Varianta “Dinamo-Auto” a apărut spontan. Igor Ivanovici Dobrovolski este persoana care m-a descoperit ca jucător de fotbal. Personal, sunt foarte încântat să-mi amintesc timpul petrecut la Academie. Acum am șansa să lucrez din nou cu el la Campionatul Moldovei și Europa League.

– Cum te-a ademenit Igor Ivanovici la Tîrnauca?
– Așa o persoană și un jucător de fotbal ca Igor Ivanovici nu ademenește. Știindu-i doar numele și calificările, mulți vor să lucreze sub conducerea lui, dar nu toată lumea reușește. În plus, este o mare onoare pentru fiecare jucător. În cazul meu, am simțit încredere. La rându-mi, voi încerca să înscriu mai multe goluri care să-l bucure și să aducă rezultate pozitive întregii echipe.

– Ai urmărit “Dinamo-Auto” în ultima perioadă? Cum îți place echipa?
– Nu am urmărit anume “Dinamo-Auto”, dar, în general, știam ce se întâmplă în campionatul Moldovei. Uneori reușeam să vizionez meciurile. Știam că “Dinamo-Auto” va juca în Europa League pentru prima dată în istorie. Este mișto! Sunt fericit pentru club și pentru oamenii care au obținut o astfel de realizare.

– Pe cine din jucători îi cunoșteai înainte de a intra în clubul de la Tiraspol?
– Căpitanul echipei “Dinamo-Auto” este prietenul meu – Maxim Mihaliov. În 2014/2015 am petrecut sezonul la “Dacia”. Îl cunosc și pe Vadim Paireli din “Petrocub” Hîncești.

– Urmează Cupa Europeană. Noua ta echipă va face debutul internațional cu un meci în deplasare cu “Ventspils”. Sunteți în stare să îi “bateți”? În opinia ta, cine este favorita?
– Noi ne pregătim într-un regim obișnuit. Putem să câștigăm față de „Ventspils”? Nu vreau să ghicesc. Vom ieși pe teren și totul va fi decis acolo. Nu există favoriți pentru mine. Meciul va începe cu scorul de 0:0, iar la finalul acestuia vom afla cine a trecut mai departe.

– Cum ați putea să îi depășiți pe letoni?
– Nu-mi place să mă repet. Totul va fi decis în Letonia. Cred că șansele sunt 50/50.

– Dacă e să nu căutăm pe internet, îți mai amintești când ultima dată ai înscris la Campionatul Moldovei?
– În 2016.

– Greșit. În aprilie 2017, jucând pentru FC “Ungheni”, te-ai distins tocmai într-o întâlnire cu echipa ta actuală. În 2020, “Dinamo-Auto” va juca 16 meciuri în Divizia Națională. Câte mingi înscrise vor fi considerate un rezultat bun pentru tine?
– Cel puțin 8-9 goluri.

– Ultima dată când ai marcat 8 sau mai multe goluri a fost în sezonul 2014/2015, când ai jucat pentru “Dacia”.
– Nu mă voi opri aici și voi încerca să-mi îmbunătățesc rezultatul (n.r. în sezonul 2014/2015, Petru Leucă a marcat 11 goluri în Divizia Națională).

– În ultima vreme ai jucat în India. Numește cele mai neobișnuite 3 lucruri pe care le-ai văzut acolo.
– 1. Metoda de a mânca cu mâna. Hindușii preferă mâncarea foarte picantă, cu multe mirodenii. 2. Un număr foarte mare de motociclete și scutere. 3. Elefanții. Am văzut mai mulți elefanți mari și frumoși, care mănâncă broaște și șerpi.

– Care este nivelul de fotbal acolo?
– Fotbalul se dezvoltă rapid în toată Asia în ultima perioadă. Există un nivel foarte bun de fotbal, de infrastructură, de stadioane. De asemenea, există mulți investitori. După cum știm cu toții, fotbaliștii foarte renumiți au jucat în India: Berbatov, Malouda, Trezeguet, Nesta, Del Piero.

– De curând te-ai întors în Moldova. Ai de gând să te reții acasă pentru mult timp?
– Nu știu încă. Momentan sunt aici. Mă voi concentra asupra jocului și voi oferi tot ce e mai bun pe teren. Ce se va întâmpla în continuare, vom vedea.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile