PersonalitățiReportajeȘtiriPersonalitățiȘtiriReportaje

De ce a eșuat „Sheriff” în competiția europeană și ce a pierdut din această cauză? Trei concluzii.

By septembrie 25, 2020Niciun comentariu

“Sheriff” era foarte aproape de etapa grupelor din Europa League, dar nu a reușit să ajungă acolo. Desigur, conducerea clubului de la Tiraspol consideră acest rezultat al campaniei Cupei Europene drept un eșec. La urma urmei, dacă i-ar fi întrecut pe “Dundalk” din Irlanda, “viespele” i-ar fi putut găzdui pe “Klaksvik” din Isulele Feroe în etapa playoff-ului. O singură victorie și “Sheriff” ar fi deja în grup.

Reamintim că campioana Moldovei a pierdut în fața lui “Dundalk” la penalty-uri (3:5) în cea de-a treia rundă de calificare a Ligii Europa și a fost eliminată astfel din cupele europene.

1. A ajunge în faza grupelor înseamnă a primi ulterior 2,9 milioane de euro plătiți de UEFA. Există, de asemenea, bonusuri pentru câștiguri (570 mii euro pentru fiecare câștig) și pentru egal (190 mii euro). Trebuie să recunoaștem că aceste sume sunt un mare ajutor pentru orice club.

2. Cel mai probabil, în echipa de la Tiraspol vor avea loc din nou schimbări. De obicei, după astfel de eșecuri, șeful de la “Sheriff” Victor Gușan își ia repede la revedere de la personalul de antrenori și de la jucători. Capetele zboară cu viteza luminii. Nu vom face previziuni, dar, fără îndoială, cei responsabili pentru eșec vor fi sau deja au fost depistați.

3. Vorbind obiectiv, a fost greu pentru “Sheriff” să-l învingă pe “Dundalk” fără compromisuri cu un astfel de joc. S-a creat impresia că campioana Moldovei a respectat un stil care este mai caracteristic irlandezilor. Menționăm că gazda a marcat și a primit un gol în stil frățesc. Nu a existat nicio urmă a unui joc bine coordonat și armonios din partea „Sheriff”. Oaspeții s-au luptat cu disperare până la capăt și, ca urmare, au obținut o adevărată ocazie de a ajunge în faza grupelor din Europa League. Nu merită certat Faith Obilor, care nu a reușit să transforme lovitura de pedeapsă. Oaspeții, pe de altă parte, erau mai concentrați în a realiza loviturile de 11 metri și au realizat toate șansele.

Dacă după meci chiar și antrenorul de la „Sheriff” Zoran Zekic a spus că jucătorii săi nu au meritat victoria, atunci ce să mai comentăm? Irlandezii au demonstrat că contractele mari nu joacă pe terenul de fotbal. Luni, 28 septembrie, „viespile” vor găzdui echipa „Codru” (Lozova) în etapa a 12-a a Diviziei Naționale.

poze – Sheriff Tiraspol

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile