Personalități

Petru Efros “taie în dreapta și în stânga”. Un interviu incendiar

By august 17, 2020august 20th, 2020Niciun comentariu

Petru Efros “taie în dreapta și în stânga”. Un interviu incendiar.

Petru Efros, președintele „Speranței” Nisporeni, nu este de acord cu decizia Comitetului de etică, care a descalificat trei jucători ai echipei sale în suspiciunea de a participa la meciuri trucate și la pariuri. I-am acordat doar câteva întrebări președintelui clubului. În maniera sa caracteristică, Efros ne-a oferit răspunsuri cuprinzătoare. Ce a ieșit din toată discuția noastră, citiți mai jos.

▶ ️ Bruta de 170 de kilograme Iurie Gheorghiță

▶ ️ Acuzații fără dovezi

▶ ️ Jucătorilor din “Speranța” li s-ar putut fi interzisă vizitarea teatrului

– În opinia Dvs., de ce “Speranța” a devenit figura scandalului?
– De ce „Speranța”? Vreau să vă adresez și eu această întrebare. Nu intenționez să ofensez pe cineva, dar știu cine este campion în astfel de jocuri dubioase. Noi însă suntem ultimii care am putea fi bănuiți. Din anumite motive, această brută de 170 de kilograme, Iurie Gheorghiță (n.r. șeful Comitetului de etică) a decis să își exprime nemulțumirea față de “Speranța” anume în acest fel. Cred că, cu excepția râsului, această decizie nu mai provoacă nimic altceva.

Voi doar singuri înțelegeți ce înseamnă să privezi o persoană de dreptul de a juca fotbal. Ni s-a declarat că suntem angajați într-un fel de scheme ilegale. Aceasta înseamnă că eu sau voi avem o casă de pariuri prin care facem bani. Doar niște proști retardați ar putea lua o decizie de genul acesta! Așa și notați în interviu!

Au fost pedepsite trei persoane fără absolut nicio dovadă. De exemplu, în troleibuzul vi s-a sustras portofelul și apoi acesta a fost aruncat pe pământ. Nu veți demonstra niciodată că cineva și-a băgat mâinile în buzunarul vostru. Fix aceeași situație s-a întâmplat acum, doar că în fotbal.

Am ridicat întrebarea: “De ce au fost acuzați Bolun, Nasonov și Guiganov?”
Și am primit următorul răspuns: „Aceștia au jucat tare straniu în trei sau patru jocuri”.

În primul rând, comisia a trebuit să strângă informații și să invite jucătorii ca să le prezinte baza de probe. Dacă ar exista un fapt al unei infracțiuni, atunci documentele ar fi trebuit depuse la Procuratură și la Centrul Național Anticorupție.
Atrageți atenție la decizia luată de comitetul de etică. Jucătorilor de fotbal li s-a interzis să apară pe stadioane. Așa impresie de parcă au ucis pe cineva și reprezintă un pericol pentru societate. Nu aș fi deloc surprins dacă jucătorilor noștri li s-ar interzice să viziteze teatrele.

– Totuși, există meciuri trucate în Moldova?
– Nu am participat și nu particip la această prostie. Sunt împotriva tuturor acestor lucruri, deoarece astfel de meciuri dăunează asupra dezvoltării fotbalului și educației copiilor. Am declarat: „Voi accepta orice decizie pe care o luați, dar prezentați-mi o hârtie cu dovadă, pentru a putea vedea situația în echipă. Predați documentele autorităților competente care au dreptul de a urmări suspecții și de a asculta conversațiile lor telefonice.” După o lună, două sau trei, finalizați ancheta, strângeți baza de probe și invitați oamenii pentru a li se demonstra vina. Însă cei din Comitet mi-au scos cuvintele din context și au presupus că sunt de acord cu ei și decizia lor. În ceea ce privește meciurile trucate – ele există în fotbalul moldovenesc și toată lumea este conștientă de acest lucru.

– Deci, ați rămas ca fiind vinovatul?
– Să vă spun altfel. Cum a jucat “Petrocub” împotriva “Codru” (n.r. 7: 0)? Nu apare nici o îndoială? Voi spune chiar în apărarea acestor oameni. Cum s-a încheiat meciul Ligii Campionilor dintre “Barcelona” și “Bayern Munchen” (n.r. 2-8)? De exemplu, sunteți un iubitor al jocurilor de noroc și ați decis să pariați 10 mii de euro pentru meciul “Sheriff” – “Speranța”. Până la urmă, pariul Dvs. a câștigat, însă oamenii pot găsi și aici ceva suspect fără nici o bază de dovezi.

Știați că “Speranța” a avut cel mai mare număr de meciuri în remiză între echipele europene din ultimii 5 ani?

– Nu știam. Ce înseamnă asta?
– Aceasta înseamnă că echipa este foarte responsabilă. Membrii comisiei mi-au spus: „Anul trecut ați avut o singură înfrângere majoră, iar în campionatul actual, deseori cedați”. S-au schimbat multe în cadrul clubului pe durata ultimului an. Cristian nu mai antrenează echipa, așa că nu știu toate detaliile. Am angajat un alt antrenor (n.r. Iuri Osipenco). Sunt mai mult decât sigur că acesta nu participă la astfel de jocuri. Dacă ceva nu funcționează pentru noi în acest moment, aceasta nu înseamnă că cineva ar trebui să presupună anumite lucruri.

– Intenționați să vă apărați cazul în comisia de apel?
– Când procesul de contestare a pedepsei este în derulare, jucătorii descalificați nu pot juca. Desigur că vom lupta până la capăt. Aștept cu nerăbdare verdictul din apelul nostru. Din păcate, lumea știe să zâmbească în față și să spună lucruri urâte pe la spate.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile