PersonalitățiȘtiriPersonalitățiȘtiri

Max Veloso: “Nivelul fotbalului moldovenesc este unul slab”

By decembrie 16, 2020decembrie 20th, 2020Niciun comentariu

Fotbalistul elvețian Max Veloso a jucat la “Sheriff” mai puțin de un an. Mijlocașul central în vârstă de 28 de ani și clubul de la Tiraspol au decis să nu reînnoiască contractul, care expiră pe 31 decembrie 2020. Apărând culorile „galben-negrilor”, Veloso a jucat doar 8 meciuri și a marcat 2 goluri în toate turneele. Veloso a acordat un interviu portalului www.scor.md și a vorbit despre perioada sa de carieră la “Sheriff”.

– Max, cum ai evalua timpul petrecut în “Sheriff”?
– A fost o etapă neobișnuită. Au fost atât aspecte pozitive, cât și aspecte negative, dar am învățat multe lecții. Pandemia de coronavirus a influențat puternic totul … Anul s-a dovedit a fi specific în ceea ce privește fotbalul și viața de zi cu zi.

– Care au fost aceste puncte pozitive și negative?
– Puncte pozitive: experiență umană și socială. Am întâlnit oameni din toată lumea. A fost interesant să compar modalitatea de gândire a oamenilor care vin din diferite puncte ale lumii. Voi menționa aici și meciurile Cupei Europene, deși nu am jucat atât de mult.

Factorilor negativi le-aș atribui: virusul COVID-19, accidentarea pe care am primit-o înainte de meciurile oficiale și lipsa unei cantități suficiente de practică de joc, în ciuda acțiunilor mele reușite pe teren.

– În afară de accidentările pe care le-ai primit, de ce nu ai ieșit pe teren atât de des?
– Este greu să răspund la această întrebare. Nici acum nu înțeleg de ce am jucat puțin, chiar dacă eram complet sănătos.

– La final ai părăsit “Sheriff”. Ce te-a determinat să pleci?
– A expirat contractul. Atât eu, cât și clubul nu am vrut să-l reînnoim.

– Ce poți spune despre nivelul fotbalului moldovenesc?
– În general, nivelul este slab, dar în campionat există mai multe echipe puternice cu fotbaliști calificați. Există o diferență vizibilă între cluburile moldovenești. De exemplu, în Elveția există 1-2 echipe de frunte, iar restul sunt cam la același nivel. În Moldova, “Sheriff” i-a adunat pe cei mai buni jucători. Cu toate acestea, am observat câțiva tineri fotbaliști foarte talentați din alte echipe.

– Cum ți s-a părut viața din Tiraspol? Ce te-a surprins cel mai mult?
– Bineînțeles, totul este foarte diferit de Elveția. Totuși, a fost izbitor de mare numărul de clădiri vechi cu simboluri sovietice.

– Spune-ne cea mai amuzantă istorioară care ți s-a întâmplat în Transnistria.
– Sincer să fiu, a fost distractiv să caut data expirării produselor pe care le cumpăram în magazine.

Poză – FC Sheriff

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile