ReportajeȘtiriPersonalitățiȘtiriReportaje

Tatăl talentelor din orașul Soroca. Cine i-a crescut pe frații Ilie și Vitalie Damașcan? (VIDEO)

By septembrie 9, 2020Niciun comentariu

Jurnal TV a filmat un reportaj interesant despre primul antrenor al fraților Ilie și Vitalie Damașcan, Pavel Bacinin. Cei 2 jucători au învățat elementele de bază ale fotbalului în orașul lor natal Soroca. Mentorul a vorbit despre primii lor pași în fotbal.

 „Ilie Damașcan a venit  primul. Era încă foarte mic. A avut parte de antrenamente dificile. Un an mai târziu a venit și Vitalie. În principiu, nu am avut o grupă pentru vârsta lor. În dezvoltarea acestora un merit deosebit îl are tatălui lor, care a jucat în diviziunile A și B. Bărbații adulți se adunau pe stadion de mai multe ori pe săptămână. Anume așa tatăl lor i-a învățat să joace fotbal”, a spus Pavel Bacinin.

Antrenorul a povestit și despre secretul succesului fraților.

 „Băieții supradotați sunt observați imediat. Când cei 2 frați au venit la antrenament, s-a observat că sunt buni la gândire și lucrează excelent cu mingea. În general, ambii erau lideri în Soroca. Vitalie este un tip multilateral dezvoltat. Probabil, puțini oameni din elita fotbalistică a Moldovei știu că Vitalie mai și cântă grozav! Are chiar și clipuri video. Cântecele sale au fost comandate chiar și pentru zilele de naștere.

Cel mai important este că ambii au fost instruiți la “Zimbru”. În interviul său, Vitalie a spus că este foarte recunoscător față de antrenorii de la “Zimbru”. Ei au fost cei care l-au pregătit pentru “Sheriff”. Acum se poate vedea cu ochiul liber cine driblează din copilărie, cine întrece corect jucătorii, cine arată manevre pe teren. “Zimbru” doar i-a perfecționat calitățile pentru fotbalul profesionist. Amintiți-vă cum a plecat Damașcan Jr. la “Sheriff”. El a fost imediat pregătit să joace în Liga Campionilor și Europa League”, a spus antrenorul.

Cu siguranță, mulți suporteri ai fotbalului îi cunosc pe acești băieți de la Soroca, dar nu toată lumea a auzit despre mentorul lor Pavel Bacinin. Țara trebuie să-și cunoască eroii! În acest moment, Vitalie Damașcan joacă pentru “Torino” din Italia, iar fratele său mai mare Ilie este jucător la “Petrocub” Hîncești.

Моё интервью Jurnal.TV о братьях Дамашкан в программе Tur retur.

Publicată de Pavel Bachinin pe Marţi, 8 septembrie 2020

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile