ImportantePersonalitățiImportante

Executat nu iertat

By august 24, 2020Niciun comentariu

Coerența și transparența sunt factori indispensabili pentru succesul oricărei afaceri. Este foarte dificil să atingi orice înălțime dacă nu există o înțelegere clară a subiectului și dacă nu se respectă regulile. Acest articol este despre arbitrul moldovean, Serghei Derenov.

Chestia este că, în septembrie 2015, acesta a fost suspendat pe viață din poziția sa de arbitru, după derby-ul dintre “Zimbru” și “Sheriff” (1:2). În acel meci, bălțianul l-a descalificat pe jucătorul „galben-verzilor” Jean-Marie Amani și nu a atribuit un penalty în poarta “Sheriff”. Comitetul de arbitri a considerat că Serghei a comis erori mari care au influențat rezultatele și altor meciuri. Astfel, el a fost înlăturat din arbitraj pe viață, care a devenit cea mai grea pedeapsă în Moldova pentru cei din acest domeniu.

Ce se întâmplă după 5 ani? Dacă deschideți site-ul oficial al Federației Moldovenești de Fotbal, atunci printre arbitrii Campionatului Diviziei A-2020 îl puteți găsi pe … Serghei Derenov. Cum este posibil să se întâmple așa ceva? Bună întrebare. Vrem să punctăm din start că nu este vorba despre nicio critică în adresa cuiva. Urmărim doar transparență și vrem înțelegere. Pe de-o parte, bărbatul a fost dat uitării, apoi, dintr-o dată, acesta apare printre ceilalți arbitri din Divizia A.

Este clar ca bună ziua că absolut toată lumea face greșeli care pot fi fatale pentru una dintre echipe. Până la urmă, arbitrii sunt aceiași oameni vii, ca și fiecare din noi. Este posibil ca în timpul pauzei sale lungi, Derenov să își fi dat seama de toate, și-a cerut scuze și a mai primit o șansă. Trebuie doar să se vorbească despre asta cinstit și deschis și să nu să se tacă în acest sens.

În calitate de fotbalist, Serghei Derenov a jucat ca portar pentru Tiraspol “Tiligul”, “Olimpia” Bălți, “Happy End” Camenca și “Dacia” Chișinău. După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, acesta a preluat arbitrajul și a obținut categoria FIFA. Pe scena internațională, Derenov a lucrat ca arbitru șef la două meciuri din calificarea Europa League: „Mu-Pa” – „IF Fuglafjordur” și „Torpedo-BelAZ” – „Kukesi”. De asemenea, a mai arbitrat și 5 meciuri pe teren: Serbia U-17 – Georgia U-17, Georgia U-17 – Irlanda U-17, România U-17 – Albania U-17, România U-17 – Belarus U-17 și Andorra U-17 – Estonia U-17.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile