ReportajeȘtiriȘtiriReportaje

Încă un stadion pentru mini-fotbal. Pentru ce? De ce?

By noiembrie 16, 2020noiembrie 19th, 2020Niciun comentariu

Rezultatele cluburilor și ale echipei naționale lasă de dorit, cu toate acestea, stadioane de mini-fotbal apar în Moldova ca ciupercile după ploaie. De această dată, Federația a anunțat că ultima parte a sezonului turneului comercial „Amoliga” va avea loc pe noua arenă din Ciorescu. Duminică, 22 noiembrie, acolo va avea loc ultimul meci de semifinală între echipele „Interdnestrcom” și „Geotermal”, iar meciul pentru locul 3 și finală sunt programate pentru 29 noiembrie. Încă o dată ne convingem că FMF se concentrează pe mini-fotbal și creează condiții pentru competiții comerciale.

Cum va beneficia fotbalul moldovenesc de această arenă? Câți jucători de fotbal talentați vor demonstra capacitățile sale pe terenul de mini-fotbal? De ce FMF construiește stadioane de mini-fotbal și arene de fotbal pe plajă din fondurile venite de la UEFA și FIFA? La urma urmei, toată lumea știe că FMF este finanțată de federațiile mondiale și europene de fotbal, respectiv faptul distribuției corecte a banilor este foarte important. Iar nouă ni se oferă fonduri pentru dezvoltarea fotbalului. În general, doar veteranii și amatorii participă la acest turneu.

Anterior, am scris că pe stadionul de fotbal pe plajă din parcul La Izvor a fost instalat un gazon artificial pentru a găzdui meciuri … ale aceluiași turneu „Amoliga” .

Cine are nevoie de aceste costuri uriașe? Noi considerăm că ar fi mai corect dacă acești bani ar fi îndreptați spre dezvoltarea fotbalului pentru copii și tineret, care se confruntă acum cu o criză economică enormă asociată cu pandemia de coronavirus.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile