PersonalitățiRecenteRecenteImportantePersonalitățiȘtiri

Câți bani cheltuie FMF pe fotbalul pentru copii și juniori?

By ianuarie 11, 2021ianuarie 15th, 2021One Comment

Rolul fotbalului pentru copii și juniori este foarte important. La o vârstă fragedă copiii se îndrăgostesc de acest sport minunat, în timp ce pun bazele abilităților lor și perfecționează elemente tehnice importante. Lanțul este foarte fragil, prin urmare, dacă copiilor nu li se acordă o atenție adecvată, atunci pasiunea lor pentru fotbal poate dispărea pur și simplu.

Din păcate, la noi, această problemă nu primește atenția cuvenită. De ce? Să analizăm niște cifre.

Actualul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, a preluat funcția la 22 mai 2019. În timpul ședinței, el a prezentat un raport, unul dintre titluri fiind cheltuielile fotbalului pentru copii și juniori. Să analizăm.

—- Proiectul FIFA Boys Leagues – 519,1 mii lei.

—- UEFA Hat Trick 2018 – 1 milion 809,4 mii lei.

—- Cheltuieli pentru dezvoltarea fotbalului în Republica Moldova – 1 milion 469,9 mii lei.

—- Cheltuieli pentru organizarea campionatului în rândul copiilor și juniorilor – 136,8 mii lei.

—- Ajutor acordat școlilor pentru copii și juniori – 601,5 mii lei.

—- Asistență acordată cluburilor de fotbal pentru dezvoltarea fotbalului de copii și juniori – 445,8 mii lei.

Așadar, Oleinicenco, care la acea vreme ocupa funcția de director executiv FMF, a semnat pentru cheltuielile de 4 milioane 982,5 mii lei pentru dezvoltarea fotbalului pentru copii și juniori (aproape 5 milioane de lei).

Aproape 5 milioane de lei reprezintă 3,43% din bugetul total al federației de fotbal pentru 2018 (145,5 milioane de lei).

Bineînțeles, acest lucru nu este suficient pentru ca copiii să învețe elementele de bază ale fotbalului pentru a deveni jucători ai echipelor naționale în viitor.

Ce se întâmplă, domnule Oleinicenco?
După ce a primit o întrebare incomodă la o ședință a comisiei parlamentare, el a anunțat recent că FMF cheltuie aproximativ 80% din bugetul total al federației pentru dezvoltarea fotbalului pentru copii și juniori. Era ciudat pentru specialiști și pentru fanii fotbalului să audă asta de la o persoană care se află astăzi în fruntea unei federații specializate.

Unde a greșit Leonid Oleinicenco?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ovidiu Dogaru
Ovidiu Dogaru
2 months ago

Ovidiu Dogaru