ImportantePersonalitățiȘtiriImportante

Adlan Șișhanov: «Trebuie să eliminăm pe «Dinamo-Auto»

By august 25, 2020august 26th, 2020Niciun comentariu

Președintele clubului leton «Ventspils» a acordat un interviu site-ului www.sportacentrs.com în ajunul meciului din prima etapă preliminară din Europa League împotriva lui «Dinamo-Auto» Tiraspol.

– Se creează o situație interesantă. Mai devreme ați întâlnit echipe albaneze în cupele europene, iar acum vine una din Moldova («Dinamo-Auto» – n.r.), pe care o cunoașteți bine. Povestiți-ne ce șanse aveți și despre tragerea la sorți.

– Pentru mine, «Dinamo-Auto» înseamnă Igor Dobrovolski. El a fost antrenorul meu mulți ani la rând. Datorită acestui om am devenit campion și am învățat multe în ceea ce privește profesia de antrenor. De curând, el a publicat o carte și a dedicat un capitol întreg mie împreună cu FC «Dacia». Desigur, o astfel de persoană este un oaspete foarte valoros pentru mine și l-aș întâlni așa cum se cuvine, în conformitate cu toate criteriile. Desigur, el vine să joace, dar există întotdeauna și ceva sufletesc la mijloc.

«Dinamo-Auto» s-a calificat pentru prima dată în Europa League. Cunosc foarte mulți jucători. Dobrovolski este un mare motivator care poate da aripi echipei. Antrenorul meu, Viorel Frunză, care a jucat sub conducerea sa, poate confirma asta. În parte, acest lucru ne oferă o perspectivă.

– Vă astepți doar la victorie?

– Dacă e să nu ținem cont de relațiile umane, atunci cred că «Ventspils» va trece mai departe în clasament. Va trebui să muncim mult în meciul din cupele europene. Văd cum joacă echipa. Nu a fost o singură zi în care să nu comunicăm cu jucătorii de fotbal și antrenorii. Respectăm adversarul, dar trebuie să trecem de el.

În mai, Șișhanov s-a aflat în centrul unui scandal în Letonia. Împotriva sa a fost deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală.

– De ce nu vă aflați la Ventspils? Care este statutul Dvs.?

– În primul rând, am fost la cantonament împreună cu echipa. Ulterior a început epidemia de coronavirus în lume. În consecință, granițele Uniunii Europene au fost închise pentru multe țări, inclusiv și pentru Rusia. După ce a început campionatul, m-am aflat și încă sunt într-un statut necunoscut rușilor. Totuși, aveam permis de ședere. Însă după alegerea președintelui Federației Letoniene de Fotbal, permisul meu de ședere a fost anulat printr-un decret personal al ministrului afacerilor interne. Îmi este greu să comentez asta, dar este dura realitate. Mai mult ca atât, nu am posibilitatea să intru în țară.

Președintele clubului nu exclude posibilitatea ca el să plece de la «Ventspils» în timpul iernii dacă nu va mai putea intra pe teritoriul Letoniei în continuare.

– Dacă o să văd că toată această epopee legată de mine dăunează cumva clubului, va trebui să găsesc o altă persoană în locul meu. Înțeleg perfect că conducerea ar trebui să fie permanent prezentă și în componență deplină. Este foarte dureros pentru mine că nu pot fi aproape de echipa mea. Dacă va trebui să recunosc că nu pot fi fizic acolo, atunci ne vom gândi la candidatura unei persoane care să poată îndeplini aceste funcții.


Anterior, mulți ani la rând, Adlan Șișhanov a patronat clubul «Dacia» Chișinău.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile