ImportanteRecenteȘtiriRecenteImportanteȘtiri

Naționala Moldovei a fost învinsă de Grecia

By noiembrie 16, 2020noiembrie 19th, 2020Niciun comentariu

Naționala Moldovei a pierdut la Chișinău în fața naționalei Greciei (0:2) în Liga Națiunilor. O altă pierdere care a devenit banală. Au pierdut, ei bine, nimic strașnic. Din păcate, din cauza unor eșecuri frecvente, începe să se dezvolte un obicei, indiferent dacă ne place sau nu. După cum s-a dovedit, rezultatul la egalitate din meciul amical cu Rusia (0 0) nu a adus nimic bun în afară de optimism.

Trezește revoltă comentariile de după meci ale antrenorului Engin Firat. De exemplu, următoarea frază: „Meciul cu Rusia ne-a furat multă energie. Fotbaliștii nu puteau juca din toată puterea.” Dar cine oare a avut nevoie de această întâlnire cu 3 zile înainte de meciul cu Grecia? Pentru statistici, pe 18 noiembrie, naționala Moldovei va juca un meci în deplasare cu Kosovo în Liga Națiunilor.

Firat spune că jucătorii nu erau încrezuți în forțele proprii în prima repriză. Cine este vinovat pentru asta? Cine încurajează echipa înainte ca aceasta să între pe teren?

Dacă e să analizăm interviurile, putem observa că antrenorul vorbește despre greșelile individuale ale jucătorilor, deciziile arbitrului, dar … nu își recunoaște niciodată vina. Sincer, pare amuzant dintr-o parte. De ce unul dintre cei mai buni marcatori ai Diviziei Naționale, Vladimir Ambros, nu este chemat la echipa națională? Avem atât de mulți atacanți oare? Amintim că candidatura lui Firat a fost propusă acum un an de Dragoș Hîncu. În timpul petrecut în echipa națională, președintele Federației de Fotbal Leonid Oleiniceno nu a vorbit niciodată despre activitatea mentorului turc. Mai mult, Vip Magazin i-a acordat lui Firat premiul „Omul anului în domeniul sportului”, deși în 2019 echipa națională a suferit 2 înfrângeri sub conducerea sa.

Cu siguranță, suporterii moldoveni sunt nostalgici după vremurile în care echipa noastră făcea o competiție sănătoasă cu echipe cu adevărat puternice. Apropo, în septembrie 2009, meciul dintre Moldova și Grecia s-a încheiat cu o remiză de 1:1. Vă mai amintiți acele emoții? Când oare vom mai avea sentimente similare? Încă o dată, există mai multe întrebări decât răspunsuri. Ne vin în minte cuvintele unui cântec celebru: inimile noastre cer schimbări!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile