ImportanteRecenteȘtiriRecenteImportanteȘtiri

Scandalul cu privire la meciurile trucate continuă. Patru fotbaliști au recunoscut că echipa “Codru” a fost implicată în astfel de schemă (VIDEO)

By decembrie 29, 2020decembrie 31st, 2020Niciun comentariu

Jurnal TV a făcut o adevărată investigație jurnalistică și a înregistrat interviuri cu 4 foști fotbaliști de la “Codru”. Cu condiția anonimatului, jucătorii au povestit cum au cedat meciurile în sezonul trecut.

“Erai obligat să joci în meciuri trucate. Dacă nu erai de acord să participi la acest proces, atunci nu mai jucai în echipa principală. Chiar și antrenorii erau la curent”.

“Codru” Lozova este mai mult un proiect de afaceri.

Foștii fotbaliști de la “Codru” au spus că pentru fiecare astfel de meci li se plătea 300-350 de euro. Banii erau distribuiți în plicuri în timpul antrenamentului.

Jucătorii au recunoscut că întâlnirea care a avut loc pe 6 octombrie 2019 între “Codru” și “Sfîntul Gheorghe” s-a dovedit a fi negociată. Echipa de la Suruceni a obținut o victorie convingătoare cu un scor de 4:0, iar acest rezultat le-a permis să intre în cupele europene pentru prima dată.

“După încălzire am intrat în vestiar pentru a îmbrăca tricoul înainte de meci. Antrenorii noștri au intrat, de asemenea, în vestiar și ne-au spus să păstrăm mingea de partea noastră, să încercăm să nu înscriem și să nu cedăm și, după un anumit timp, trebuia să primim 2 goluri în prima repriză.”

Potrivit jucătorilor, următorul meci negociat datează pe 29 octombrie 2019. Atunci “Codru” s-a întâlnit cu “Speranța” în sferturile de finală ale Cupei Moldovei. Primul meci s-a încheiat la egalitate, 2:2, iar în meciul retur, echipa din Lozova a pierdut cu scorul de 0:5.

“Ne așteptam să jucăm meciul, dar ni s-a spus că nu am venit să concurăm, ci să câștigăm bani. Unul dintre antrenori le-a spus jucătorilor din prima echipă ce să facă după ce vor primi semnalul”.

“Când au început să țipe la unul dintre jucători, atunci toată lumea a înțeles deja că acesta este semnalul”.

Fotbaliștii au remarcat că în unele jocuri, inclusiv în meciul pierdut împotriva celor din “Speranța” (0:5), adversarii nu au fost implicați în faptul că “Codru” a obținut rezultatul dorit. Însă meciul împotriva “Sfîntului Gheorghe” a fost “organizat” de ambele echipe.

“În meciul împotriva “Sfîntului Gheorghe”, adversarii ne-au dat ei înșiși mingea, astfel încât să o putem pune rapid în joc. Au bătut și tot ei au fugit după minge. Asta arăta ridicol!”

Intervievații cred că schemele au fost conduse de Petru Ojog, actualul fotbalist și președinte al clubului din Suruceni.

“Înainte de a intra pe teren, în tunel, jucătorii de la “Sfîntul Gheorghe” ne-au întrebat “dacă totul este în ok”. Apoi, în timpul meciului, ne-au întrebat pe fiecare de ce nu respectăm planul. Petru Ojog a fost primul care mi-a adresat întrebarea în tunel, “dacă totul este în regulă”.”

Foștii jucători de la “Codru” au spus că anul acesta echipa a jucat o mulțime de meciuri trucate, inclusiv împotriva “Sheriff” (0:6, 28.09.2020) și “Dacia-Buiucani” (0:4, 25.07.2020).

“Băieții nu au vrut să predea meciul cu “Sheriff”, de aceea pe teren au fost eliberați tineri fotbaliști de la școala sportivă. Despre jocul împotriva “Dacia-Buiucani” – toată lumea a fost împotriva de “a juca” acest meci. În timpul pauzei, când jucătorii își potoleau setea, scorul era 0:0, iar antrenorul ne-a spus: “Ce faceți? Nu vă ocupați cu prostiile și “faceți” scorul care vi s-a spus!”.

Sezonul trecut “Codru” a fost antrenat de Valeriu Andronic, care a negat toate acuzațiile. În actualul campionat, echipa este condusă de Denis Calincov, care este unul dintre inculpații din dosarul cu meciurile trucate. În acest moment, mentorul în vârstă de 35 de ani se află în arest la domiciliu.

“- A venit Calincov la voi înainte de începerea meciului?

– El a spus că trebuie să “facem” meciul pentru a primi salariul. Unul dintre motive a fost faptul că clubul trebuie să declare jucători străini, iar președintele clubului, Viorel Jardan, are o datorie de 158 mii.”

“Uneori Viorel Jardan ne certa referitor la anumite jocuri. De exemplu, meciul nu a fost jucat așa cum ar fi trebuit. Banii au fost pariați pe un rezultat diferit. El ne spunea că nu vom fi plătiți dacă “organizăm” jocurile fără el.”

Președintele clubului, Viorel Jardan, a confirmat că avea îndoieli cu privire la unele dintre meciuri, dar neagă orice implicare în cazul meciurilor trucate.

Источник: Jurnal TV

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile