RecenteImportanteȘtiri

Echipa lui Radu Rebeja a trimis o scrisoare către FIFA și UEFA

By ianuarie 19, 2021ianuarie 21st, 2021Niciun comentariu

După cum a devenit cunoscut portalului nostru, echipa lui Radu Rebeja a trimis o scrisoare colectivă către FIFA și UEFA. Motivul acestui pas au fost numeroasele încălcări comise de Federația Moldovenească de Fotbal.

De exemplu, până în 2020, FMF nu avea un regulament care să definească modul în care vor fi realizate achizițiile de proiecte. În timpul implementării proiectelor FIFA și UEFA, nu au fost organizate licitații în conformitate cu legislația Republicii Moldova.

În ciuda faptului că în 2019 UEFA a insistat asupra transparenței acestei clauze în regulamentele sale, Comitetul Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal a adoptat Regulamentul privind achizițiile abia în 2020. Din păcate, acest regulament este doar o formalitate, deoarece nu sunt respectate punctele din acest document.

Un exemplu este construirea stadionul de fotbal pe plajă în Parcul La Izvor. Ca urmare, s-au cheltuit peste 1 milion de euro. În acest caz, nu a fost respectată a doua clauză a Regulamentului, care prevede că ar trebui organizată o ofertă cu propuneri economice pentru efectuarea lucrărilor și achiziționarea materialelor.


De asemenea, FMF nu furnizează rapoarte privind achizițiile, conform legislației țării noastre
, pentru a menține transparența față de membrii afiliați.

Conform clauzei 69 din Statutul federației, trebuie să existe un consiliu de supraveghere și auditori independenți care trebuie să supravegheze activitățile FMF. Aceste organizații pur și simplu nu există.

Scrisoarea menționează, de asemenea, un alt fapt strigător la cer: membrii afiliați nu au știut nimic despre activitățile Comitetului Executiv al Federației de mai bine de 10 luni.

În concluzie, autorii scrisorii au cerut structurilor internaționale și europene de fotbal să monitorizeze îndeaproape procesul de alegere a președintelui federației de fotbal. Congresul este programat pentru 22 ianuarie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile